UHŘICE U KYJOVA

Krajina, která se rozprostírá, je nerovná, mírně prostoupená pahorky, většinou přechází v kypré, úrodné a požehnané nížiny. Říček tu není, jen pouhé svodnice. Kraj zavádky i dobrého vína, bodrých, pracovitých a hospodárných lidí, kraj slunečný, žírný, kraj beze stínu…

AKTUALITY

OD PÁTKU 18. 12. 2020 DOCHÁZÍ K PŘECHODU NA 4. STUPEŇ SYSTÉMU PES

Od pátku 18. 12. 2020 dojde k přechodu do 4. stupně systému PES, proto dojde k těmto změnám:

Bude znovu obnoveno omezení pohybu osob - zákaz pohybu od 23:00 do 5:00, zákaz shromažďování více než 6 lidí ve vnitřních i venkovních prostorech a je zakázána konzumace alkoholu na veřejnosti.
Všechny obchody zůstávají otevřené bez ohledu na velikost a sortiment, musí se dodržovat hygienická opatření, rozestupy a maximálně 1 zákazník na 15 metrů čtverečních. Otevřeno může být nově i v neděli. O Vánočních svátcích bude zavřeno od 24. do 26. 12. 2020. Je povolen prodej vánočních kaprů a vánočních stromků v rámci opatření o konání venkovních trhů. Na nich se mohou prodávat pouze potraviny, je zakázána jejich konzumace na místě. Je omezen počet stánků. Otevřena jsou kadeřnictví či kosmetické služby či solária, pokud nejsou součástí provozovny, která je zavřená, například bazén.
Zavřeny jsou bazény, fitness centra či wellness centra.
Restaurace a jiná stravovací zařízení jsou uzavřeny. Otevřeno může být pouze výdejové okénko a to do 23:00. Z okénka se nemohou prodávat alkoholické nápoje k okamžité konzumaci na ulici. Ubytovací služby jsou uzavřeny. Herny a kasina jsou uzavřeny.
Svateb a pohřbů se může účastnit maximálně 20 lidí. Kostely mohou být zaplněny pouze do 20 procent kapacity.
Návštěvy v zařízeních sociálních služeb jsou povoleny. Občané ale musí na místě absolvovat test. Při návštěvě musí mít lidé nasazený respirátor.
Budou zavřena vnitřní sportoviště pro amatérský sport. Venku mohou trénovat skupiny maximálně o šesti lidech. Mohou být otevřeny lyžařské areály.
Muzea, galerie, výstavy, veletrhy či hrady a zámky musí být zavřeny. Zoo a botanické zahrady musí být uzavřeny.

Do škol se půjde naposledy v pátek 18. 12. 2020, školy tedy do pátku budou ve 3. stupni systému PES. Od pondělí 21. 12. 2020 začne platit pro mateřské a vysoké školy stupeň 4 systému PES.

Buďte zdraví!