Článek

UHŘIČTÍ HASIČI POMÁHALI NA ZÁVODECH I NA FARNÍ ZAHRADĚ

V sobotu 7. a v neděli 8. června jsme pomáhali při přípravě a organizaci krajského kola dorostu v požárním sportu v Hodoníně. 10 členů SDH Uhřice vyrazilo již v pátek v 16 hodin na atletický stadion do Hodonína, aby připravilo trať na nedělní závody.



Bylo potřeba rozměřit závodiště a připravit všechny překážky na štafetu 4x100 metrů, běh 100 metrů s překážkami, dvojboj a požární útok pro kategorie dorostenců, dorostenek i jednotlivců. V sobotu jsme vyrazili již po páté hodině ranní i s naší cisternou, která byla určena k doplňování vody na požární útoky. Členové sboru byli tzv. „technická četa“, která se starala společně s hasiči z Rohatce o hladký průběh soutěže. Jeden z členů byl rozhodčí na technické přejímce materiálu a později na běhu na 100 metrů s překážkami. Strávili jsme zde příjemný tropický víkend a udělali jsme kus poctivé práce pro zviditelnění našeho sboru.









Pomáhali jsme i v sobotu 28. června, tentokrát našemu panu faráři na farní zahradě. O tuto pomoc jsme byli požádání na slavnostní mši svaté u hasičské zbrojnice spolu s ostatními občany. V 8 hodin ráno jsme vyjeli v počtu 13 členů na pomoc do Dambořic. Vyhrabávali jsme starou trávu, prosypávali ji pískem a kropili, aby se tráva po horkých trochu vzpamatovala. Také jsme natírali všechny dřevěné prvky v celé zahradě, a to různé lavečky, houpačky a hlavně oplocení kolem celé zahrady. Od pana faráře se nám dostalo poděkování v podobě návštěvy farního sklípku a další den i v uhřickém kostele.