Článek

MLADÍ HASIČI SE PRAVIDELNĚ ZAPOJUJÍ DO VELKÉ CENY OKRESU HODONÍN

Soutěžní ročník hry Plamen je rozdělen na dvě části. Část podzimní obsahuje jen závod požárnické všestrannosti a pak jarní část, kde se soutěží v technických disciplínách.

Letos se první soutěže konaly v měsíci březnu ve Velké nad Veličkou a v Dubňanech. Jednalo se o halové soutěže, kde žáci soutěžili ve štafetě požárních dvojic, štefetě 4x40 a také štafetě uzlové. Za zmínku stojí umístění starších žáků, kteří získali na halové soutěži v Dubňanech 5. místo. Následovala okrsková soutěž v Žarošicích, kde se kolektivy hasičů z Dambořic, Násedlovic, Uhřic a Žarošic se mezi sebou utkaly v těchto disciplínách: štafetě 4x60 metrů, štafetě požárních dvojic a disciplíně požárního útoku. Zde získali naši starší žáci 3. místo a mladší se umístili na 4. místě. 10. května se konala hlavní soutěž okresu Hodonín, do které bylo přihlášeno 21 družstev. Jak už bývá tradicí, celá soutěž se uskutečnila v pěkném hasičském areálu ve Vacenovicích a jelikož se žáci sešli v menším počtu, spojili jsme mladší žáky se staršími do jednoho družstva. I přes tento handicap jsme získali pěkné 9. místo. Soutěžilo se v pěti disciplínách a také se odevzdávala kronika, která je jakousi dokumentací-vizitkou činnosti mladých hasičů. Ta se také započítává do celkového hodnocení hry Plamen. Mužstva žáků se také účastnila místních soutěží zařazených do Velké ceny okresu Hodonín v Kozojídkách a ve Strážnici.

Poslední květnovou sobotu se v naší obci konal zábavný program pro děti k oslavě jejich svátku. Do této akce jsme také přispěli svojí troškou do mlýna. Pro děti jsme připravili dráhu s hasičskými překážkami

Na závěr patří velký dík všem mladým hasičům, protože se na soutěžích velmi snažili a určitě dobře reprezentovali náš sbor.