Článek

HASIČI O LETNÍCH PRÁZDNINÁCH NEODPOČÍVALI

Sbor dobrovolných hasičů ukončil první pololetí tohoto roku spoluprací s kulturní komisi obce Uhřice se zajištěním posezení a občerstvení na prvních dětských hodech.
A tak jako jsme první pololetí skončili, druhé jsme zahájili. Pomohli jsme panu faráři se zajištěním oslavy jeho životního jubilea u místního kostela. Hned další týden jsme se zúčastnili oslav 135. výročí založení hasičů v Kobeřicích. Předvedli jsme ukázku naší současné techniky, hašení střední pěnou a naší historickou technikou - požárním strojem PS 8.
Následoval další perný víkend a naše letošní největší kulturní akce. Na místním fotbalovém hřišti jsme uspořádali tradiční Benátskou noc. Za krásného letního počasí se přišlo bavit s dechovou hudbou Svárovankou a DJ Blechou více než 300 účastníků. Byly připraveny speciality z hasičské kuchyně a spousta dobrého pití.
Na ukončení prázdnin jsme připravili nesoutěžní porovnání sil s ostatními hasiči z okolí s přátelským posezením. Toto setkání jsme připravili především jako poděkování koberským hasičům se kterými jsme strávili příjemný den na jejich oslavách začátkem prázdnin. Přidali se k nám mladí hasiči ze Žarošic a dospělí z Dambořic. Podařilo se nám strávit krásné odpoledne v příjemné společnosti našich přátel.