UHŘICE U KYJOVA

Krajina, která se rozprostírá, je nerovná, mírně prostoupená pahorky, většinou přechází v kypré, úrodné a požehnané nížiny. Říček tu není, jen pouhé svodnice. Kraj zavádky i dobrého vína, bodrých, pracovitých a hospodárných lidí, kraj slunečný, žírný, kraj beze stínu…

AKTUALITY

NOVINKY V IDS JMK OD 20.4.2020

Od pondělí 20. dubna se do původního stavu vrací i režim nástupu do regionálních autobusů s číslem 100 a výše. Opět je nástup povolen pouze prvními dveřmi, cestující je povinen řidiči ukázat platný jízdní doklad nebo si jej u něho koupit.

Ve spojích linek s číslem nad 100 je tedy při jízdě z Brna povolen nástup jen prvními dveřmi stejně jako při nástupu na mimobrněnských zastávkách. Na spojích linek do čísla 99 zajišťovaných regionálními dopravci se rovněž obnovuje standardní režim – v Brně se nastupuje všemi dveřmi, mimo Brno jen prvními dveřmi a je možné koupit jízdní doklad. 

Nadále trvá zákaz obsazovat dvojsedadlo za řidičem a vedle řidiče. 

Na spojích linek do čísla 99 zajišťovaných Dopravním podnikem města Brna zůstává dosavadní režim zachován. Bezplatná doprava není zavedena. Řidiči tramvají, trolejbusů a autobusů jízdenky neprodávají, je nutné využít jízdenky z předprodeje. Do autobusů a trolejbusů se nastupuje druhými a dalšími dveřmi. Cestující nemají povoleno vstupovat do předního prostoru vozidla.

Žádáme cestující, aby co nejvíce omezili kontakt s řidičem, jízdenky kupovali předem přes POSEIDON nebo v předprodeji a snažili se rovnoměrně rozmístit po vozidle. Nošení roušek při nástupu, během jízdy i při výstupu z vozidla je nadále povinné. 

Na všech regionálních linkách IDS JMK včetně vlaků a brněnské městské dopravy platí v pracovní dny i nadále letní prázdninové jízdní řády. Pozor, měněné jízdní řády nemusí být na zastávkách vylepeny. 

Pro vyhledání spojení využívejte vyhledavač spojení na webu www.idsjmk.cz, který obsahuje aktuální a správná data.