Článek

V UHŘICÍCH HOŘEL RODINNÝ DŮM

Pět jednotek hasičů, včetně dvou profesionálních, vyrazilo v pátek večer k požáru rodinného domu do Uhřic. Po příjezdu na místo jsme zjistili, že hoří střecha hospodářského stavení a celý objekt je silně zakouřen.
Hasiči dostali zprávu o požáru krátce po čtvrt na sedm. Místní jednotka na místě 6 minut po vyhlášení poplachu.Proti plamenům jsme nasadili hadici pro rychlý zásah a 2 vodní proudy. Již při příjezdu na místo byl požár ve třetí fázi hoření, takže hlavním úkolem bylo ochránit hlavně okolí. Po uhašení probíhalo rozebírání střešní konstrukce a pomocí termokamery byl prováděn průzkum požárem zasaženého objektu.

Jednotky dostaly plameny pod kontrolu zhruba za půl hodiny, za další hodinu požár zlikvidovaly. Byly vyneseny dvě tlakové láhve a majiteli poskytnuta posttraumatická péče.
Vyšetřovatel odhadl způsobenou škodu zhruba na dvě stě tisíc korun. Podařilo se uchránit majetek v hodnotě dvou milionů dvou set tisíc korun, především na rodinném domě. Vše začalo hořet od popele v popelnici, poté se požár rozšířil na dřevěné obložení a na střechu hospodářské budovy.