UHŘICE U KYJOVA

Krajina, která se rozprostírá, je nerovná, mírně prostoupená pahorky, většinou přechází v kypré, úrodné a požehnané nížiny. Říček tu není, jen pouhé svodnice. Kraj zavádky i dobrého vína, bodrých, pracovitých a hospodárných lidí, kraj slunečný, žírný, kraj beze stínu…

AKTUALITY

POZVÁNÍ NA AKCE POŘÁDANÉ MKS KYJOV

V úterý 3. dubna v 19 hodin se uskuteční v Domě kultury v Kyjově koncert dechové hudby Fryštácká Javořina, která hraje písně jak slovácké a valašské, tak i českou klasiku a písně jihočeské. V repertoáru nechybí ani skladby moderní a taneční.

 

Městské kulturní středisko v Kyjově vás zve do Domu kultury na koncert Chantal Poullain, který se uskuteční v divadelním sále ve čtvrtek 5. dubna v 19 hodin. Chantal Poullain zazpívá v Kyjově nejen své vlastní písně, ale i tradiční francouzské šansony za doprovodu jazzově laděné kapely pod vedením  věhlasného českého muzikanta, skladatel a pedagoga Štěpána Markoviče.

 

V pátek 6. dubna se uskuteční před Domem kultury v Kyjově tradiční farmářské trhy. Čeká na vás prodej uzenářských výrobků, přísad a sukulentů,  trdelníků,  sýrů,  výrobků ze dřeva,  krůtího maso z farmy,  koření, bylinek,  čajů,  cukrářského a pekařského zboží,  domácích nudlí a dalšího zboží. Další farmářské trhy 2018 se uskuteční v pátky: 4. května, 1. června, 7. září a 5. října.

 

V úterý 10. dubna v 19.30 vystoupí v divadelním sále Domu kultury v Kyjově, v rámci Kruhu přátel hudby, Komorní duo. Ve hře na flétnu se představí Mariia Mikhailova a na kytaru Libor Janeček.

 

Vstupenky na jednotlivé koncerty můžete zakoupit nebo si telefonicky zamluvit na pokladně v Domě kultury v Kyjově nebo v Informačním centru v Kyjově. Více informací na www.dum-kultury-kyjov.cz